KAWAN-KAWAN MENU..

Thursday, July 1, 2010

RESTORAN ANTAN BATURA TAMAN TASIK SHAH ALAM

Teringin nak bagi kelainan kepada famili atau pasangan anda.....Nak rasa makan bersila di atas tasik Shah Alam....Kat mana tu????

Kat Restoran Antan Batura Seksyen 14, Shah Alam....berdekatan dengan Kompleks PKNS dan berhadapan dengan SIRIM Shah Alam...REstoran ini dibina atas air....Napa namanya Antan Batura entahlah, mungkin nak mencipta satu kelainan pada nama, lokasi dan juga menu...


Bagi aku memang ada kelainan pun dari segi ketiga2nya: nama,lokasi & menu...
1. Nama - memang tak pernah dengar pun nama Antan Batura ni...rasa2nya nama tempat kot...itu pandangan yang diberi oleh kawan aku...teka2 je

2.Lokasi - lokasi memang rasa lain macam skit....kat pintu depan,macam restoran biasa yang lain...tapi kat dalam restoran tu ada banyak tempat duduk untuk dipilih....boleh duduk kat round table ataupun nak dudk bersila di tepi tasik sambil menikmati angin malam....fuhhhhh

3.Menu - menu kat sini agak spesel...ada pertembungan anatara western & local cuisine
Ada nasi goreng udang - nasi ni agak lain sebab dimasak dengan minyak zaitun....dressing pun letak buah zaitun.


NAsi putih & Lemon Chicken



3. Chicken Chop

Pendekata almost every dish kat sini dimasak dengan minyak zaitun....Minyak zaitun
kan baik untuk kesihatan cuma agak mahal sikit sebab minyak ni kan minyak import.....so as for the menu price, pandai2lah ekkkk...

No comments:

Related Posts with Thumbnails

Terima kasih untuk anda....